2024 YILI HUBUBAT ALIM DÖNEMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

12-06-2024 / Gösterim Sayısı : 2813 / Arşiv

Merkez ve taşra birim amirlerimizin katılımıyla “2024 Yılı Hububat Alım Dönemi Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’nın da bir bölümünde katılım sağladığı ve video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda 2024 hububat alım dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Bakanımız Yumaklı yaptığı konuşmada geçen yıl rekor alımla ortaya konan özverili çalışmalarından dolayı tüm TMO teşkilatına teşekkürlerini ileterek bu yıl da aynı performansın artırılarak sürdürüleceğine dair inancını dile getirdi.

Bakanlık olarak alım uygulamalarını yakından takip ettiklerini belirten Yumaklı, “Sahada da birebir temaslarımızla, üreticilerimize yönelik çalışmalarınızda sizlerle beraber olacağız. Yeni alım döneminin ülkemize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürümüz Ahmet Güldal da konuşmasında geçmiş yıllarda Kurum olarak gösterilen başarının bu alım döneminde de devam ettirileceğinin altını çizerek toplumda oluşturulmaya çalışılan yanlış bilgilendirmelerin giderilmesi bakımından kamuoyuna ve üreticilerimize alım politikalarının bütün yönleriyle sağlıklı ve doğru bir şekilde aktarılmasının önemine işaret etti.

Taşra birim amirleri de yaptıkları konuşmalarda hinterlantlarındaki hasat, alım ve piyasa durumlarıyla ilgili bilgiler aktardılar.