Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Merkez ve Taşra Teşkilatı Eğitim, Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Ankara’da başladı.
Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürümüz Ahmet Güldal’ın başkanlığında genel müdür yardımcılarımız ile merkez ve taşra birim amirlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda hasat öncesi değerlendirmeler yapılarak yeni alım sezonuna ilişkin faaliyetler istişare edilecek.
Toplantıda bir konuşma yapan Genel Müdürümüz Güldal, TMO olarak her sene farklı bir senaryoyla karşılaşıldığına dikkat çekerek “Giderek yoğunlaşan bir tempoyla her sene farklılaşan bu senaryoları yöneterek, Kurum tarihinde hiç yapılmayan işleri yaparak ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
TMO’nun hem köklü geçmişi sebebiyle hem de son yıllarda yaptığı işler nedeniyle kamuoyu tarafından bilinirliği ve güvenilirliği artan bir kurum haline geldiğini ifade eden Güldal “Bu durumu, yaptığımız işlerin bize olumlu dönüşü olarak değerlendirebiliriz. Bizler de buradan hareketle Kurumumuza duyulan bu güveni boşa çıkarmamak adına bu alım sezonunda var gücümüzle çalışmalı ve işimize daha sıkı sarılmalıyız.” dedi.
Konuşmasında 2023 yılında yürütülen faaliyetleri değerlendiren Genel Müdürümüz “Geçen sene mart ayına kadar kuraklık riski öngörüyorduk. Ancak akabinde gelen yağışlarla bu durum ortadan kalktı ve buğdayda 22 milyon tonu aşkın bir üretim söz konusu oldu. Geçen alım döneminde Kurum olarak 13,1 milyon ton ürün alarak tarihi bir rekora imza attık.” şeklinde konuştu.
2023 yılında rekor miktarda alınan ürünün muhafazasının büyük önem arz ettiğini vurgulayan Güldal “Stoklarımızın kontrolü ve sağlıklı bir şekilde muhafazasını sağlamak bakımından taşra birimlerimiz hassasiyet içinde hareket ettiler, ayrıca merkezden görevlendirmeler de yaptık. Görevlendirdiğimiz bu arkadaşlarımızın yerinde yaptıkları tespitler sonucunda ürün muhafazası konusunda sağlıklı sonuçlar elde ettik.” dedi.
Yeni hasat sezonu için değerlendirmelerde de bulunan Güldal, “Hasat öncesi toplantılarımız, Kurum olarak yapmış olduğumuz toplantıların en önemlilerini oluşturuyor. Bu sene hava sıcaklıkları erken yükseldi. Bu durum bizlere hasadın 10-15 gün erkene çekileceğini gösteriyor. Çukurova bölgesinde mayıs ayının ilk ya da ikinci haftası hasat başlayacak gibi görünüyor. Daha sonra sırasıyla diğer bölgelerimizde de hasat başlayacak.” ifadelerini kullandı.
Genel Müdürümüz Güldal, konuşmasının sonunda yeni hasat sezonu ve uygulanacak alım politikalarına ilişkin talimatlarını birim amirlerine ileterek hayırlı bir alım sezonunun geçmesi temennisinde bulundu.
3 gün sürecek toplantıda taşra ve merkez birimlerimiz, Kurumumuz faaliyetlerinin etkin ve verimli bir şekilde sürdürülmesini teminen önümüzdeki döneme ilişkin ihtiyaçlar, öneriler, iş ve işlemler hakkında değerlendirmelerde bulunacaklar.